Fiul lui Miron Cozma, audiat într-un dosar de evaziune fiscală

Dan Cozma, fiul lui Miron Cozma, a fost dus la audieri, marţi, de poliţiştii de la Brigada de Combatare a Crimei Organizate din Timiş, fiind cercetat într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul este de aproximativ un milion de euro.

 Dan Cozma  este anchetat alături de alte nouă persoane, cetăţeni români şi italieni, pentru evaziune fiscală, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi înşelăciune. Din primele informaţii aceştia aduceau în România marfă fără acte din China pe care o declarau că o aduc din Italia, scrie pressalert.ro.

 Procurorul Adrian Golban a declarat că sunt două dosare în care se fac cercetări -unul în care sunt anchetate mai multe firme ale unor cetăţeni italieni suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani şi un alt dosar legat de introducerea în ţară a unui TIR cu marfă din Ungaria, fără acte de provenienţă, care urma să primească facturi româneşti. “Există o singură legătură între cel două dosare. Fiul lui Miron Cozma, care are calitatea de făptuitor, a intermediat între unguri şi partea română obţinerea facturilor pentru marfă. Îl cunoştea pe unul dintre cei aflaţi în legătură cu una dintre firmele italienilor”.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *